pavlova
chyba się udała bo goście prosili o dokładkę :)
i zniknęła w całości :)
6 białek
30 dkg miałkiego cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
porządnie ubić
do ubitego białka powoli dodajemy cukier
powstaje błyszcząca masa
na koniec mąka ziemniaczana
piekarnik 180 termoobieg -
ubite białko wkładamy do formy uprzednio
wyłożonej papierem do pieczenia
1,5 godziny w piekarniku
studzimy przy uchylonych drzwiach
po wystygnięciu ubita śmietanka 30% (500 ml)
i owoce
smacznego :)
księżyc nad jeziornym domkiem wysoko wysoko na niebie
a przed deserem jak ktoś lubi krewetki ... mniam
1 kg
opłukać opłukać i opłukać
osuszyć
na rozgrzaną patelnię położyć 1,5 cm kawałek masła
na to wrzucić krewetki
1-2 ząbki czosnku
sól
pieprz
natka pietruszki
śmietana
M tego nie je, więc z Juleczką córeczką mamy
ucztę tylko dla siebie
dobrego dnia Wam życzę
M.
8 komentarzy:
Potwierdzam- krewetki mistrzostwo świata, a Pavlova to prawdziwa poezja! Dziękujemy za tę wspaniałą ucztę:-)
poezja dla duszy ,ech przy tym myciu okien moze się załapie :)))
nie no krewetki......ja tu po herbatce usycham.....ale mi smaka narobiłaś mniam mniam ...
Mniamuśnie tu u Ciebie!!! Ja chce ciachunio, takie pyszniutkie! Uwielbiam ! Dziękuję Moniś za wizytancję!!! Buziaki słodkie bezowe!!! aga
ja za krewetkami srednio, ale moze po prostu nie jadlam dobrych / swiezych, tylko takie "supermarketowe" ;) ale ta Pavlova... mniam!
anonimku basiowy - wiesz że nie ma nic wspanialszego jak gość który prosi o dokładkę :)
buziaki
olunia - dorzucam krewetki do mycia okien - hym czy to aby ekonomicznie?
moje majne klajne welt - zabieraj te swoje baboki do auta i wpadaj pokucharzymy :)
Cicha zapraszam na moje krewetki naprawdę są smakowite :)
buziaki wam dziewczyny slę i dziękuję że zaglądacie :)
ale!
może kiedys się zalapię♥
mrrrr:)
wybornie.... pysznie... dobrze...
choć ja wolę krewety bez śmietany...
spróbuj:)
:***
Kocham
Prześlij komentarz